Image Alt

Wat zeggen anderen

W3 Architecten
Aan het woord

Romke Wadman

Een bedrijf dat ervaring heeft met Dé SchroefInjectiePaal is W3 Architecten. Romke Wadman van dit familiebedrijf uit Broek in Waterland is zeer te spreken over funderingen met gedraaide palen. Oftewel: de schroefinjectie techniek. Reden om Romke te vragen zijn ervaring met Dé SchroefInjectiePaal met ons te delen.

Wat is het grootste voor­deel van Dé Schroef­Injectie­Paal?

“Klanten ervaren het trillingsvrij funderen als grootste voordeel. Dit voor­komt schade aan het eigen pand en aan de naastgelegen huizen. De voor­keur van ver­zekerings­maat­schappijen gaat daarom ook uit naar deze techniek. In de Amsterdamse binnenstad zijn zelfs alleen nog maar schroef­injectie­palen toegestaan.”

Kwalitatief het beste

“De schroefinjectie techniek van Dé SchroefInjectiePaal is kwalitatief de beste. De gedraaide palen rusten altijd op de tweede zandlaag in de bodem. Die laag is stabieler dan de eerste; een dunnere zandlaag met hierboven een instabiele veenlaag. Bij geperste palen rusten de palen vaak op die eerste zandlaag.”

Schroef­injectie fundering

Het draaien van funderingspalen staat bekend als de schroefinjectie techniek. De palen worden per deel de grond ingedraaid, tot de gewenste diepte. Ver­volgens gaat daar grout in, een zeer fijnkorrelig beton. Zowel de juiste druk als de helling (eventuele scheefstand) van de paal, zijn nauw­keurig meetbaar via deze techniek.